"Szintén zenész?" Salamon Bála, Soros

"Szintén zenész?"

Az a gond ma az álbaloldal "zenészeivel" is, mint ami az egykori Salamon Béla humorista-színész jelenetében is a poén alapja volt annak idején: a főnökük fogadásán megjelent vonós-négyesükből ugyanis egyikül sem tudott a hangszereken játszani, zenei analfabéták voltak mindannyian.

Persze nekik karmesterük nem is volt, Úgy voltak teljesen idétlenek, hogy ahhoz még karmester semkellett.

Esetünkben is éppen ez a helyzet, ezért a karmester ma is teljesen felesleges - tehát elmehet a fenébe - ebből zene sem vele, sem nélküle, nem lesz - ebben büdös életben, az biztos! 

Mindezekkel együtt ez a mostani előadás is nagyon humoros lesz. Emberek tömegeit ugyanúgy fogja megnevettetni majd, mint ahogyan Salamon Béla bácsi "szintén zenész" kabaré jelenete. :D
C:\Users\user\Pictures\képp Az a gond ma az álbaloldal zenészeivel, mint ami az egykori Salamon Béla humorista-színész jelenetében is a poént megalapozta annak idején.jpg

2017. November 14. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Körömpörkölt

A magyar konyha ínyencségei – Körömpörkölt
 
Hozzávalók:
2 kg friss sertésköröm
40 dkg vöröshagyma (felkockázva)
5 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 evőkanál pirospaprika (csípőssel lehet keverni)
1 nagyobb zöld paprika
1 nagyobb paradicsom (télen 2 evőkanál házi lecsó)
1 szem szegfűbors őrölve
1 mokkáskanál őrölt kömény
olaj
 
Elkészítés:
A fehérre tisztított körmöket éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legalább 5 literes űrtartalmú serpenyőben vagy lábosban a felhevített kevés olajon a köményt és a szegfűszeget megfuttatjuk ,és vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és a körmöket jól átforgatjuk benne.
 
Belevágjuk a paradicsomot, paprikát vagy a lecsót. Lassú tűzön elkezdjük főzni, néha alákevergetünk, hogy a bőr le ne ragadjon.
 
Az elfőtt levét vízzel folyamatosan pótoljuk, megkóstoljuk, és izlésünkre fűszerezzük. 3 óra főzést követően, amikor már kezd a csontról leválni a hús, a körmöket rövid lére főzzük, és igyekszünk kicsit körbepirítani.
 
A pirítás során keletkező pörzsanyagtól kapja meg azt az ízt, amitől igazán pörkölt a pörkölt. Mikor már csak tíz perc van hátra a főzéséből, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
 
Finom ragadós, szaftos lesz a pörköltünk mire elkészül. A főzési időt felére csökkenthetjük, ha kuktában főzzük meg az ételünket.
 
Petrezselymes krumplival és/vagy friss házikenyérrel tálaljuk. Savanyúságot adunk mellé.
 
kattints a képekre - érdemes!

2017. November 13. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Bakonyi betyárgombóc

                    

 

A magyar konyha ínyencségei – Bakonyi betyárgombóc
 
hozzávalók:
50 dkg gomba
1 közepes db zöldpaprika
1 közepes db paradicsom
2 dl tejföl
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint só
1 teáskanál fűszerpaprika
50 dkg darált sertéshús, vagy pulykahús
1 közepes db vöröshagyma
olaj
 
Elkészítés:
A húst összekeverjük a fűszerekkel, majd gombócokat formázunk a masszából. Kevés olajat hevítünk, és az apró kockákra vágott vöröshagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát üvegesre dinszteljük. Beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket egy-két percig rázogatjuk az edényt.
 
Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, köménnyel, és sózzuk majd beletesszük az összevágott paradicsomot.
 
3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva puhára főzzük a húsgolyókat. Ha a gombócok jól átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
 
Galuskával tálaljuk, a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.
 
kattints a képekre - érdemes!

2017. November 10. 00:00

képp A napjaink közönyös, lélektelen forgatókönyve a következő a tömeges áldozatokkal járó véres terrorcselekményeket követően az érintett ország vezetői részvéttáviratok garmadáját kapják, egyperces néma ...

Európa józanabbik fele, ébresztő!
 
A napjaink közönyös, lélektelen forgatókönyve a következő:
 
A tömeges áldozatokkal járó véres terrorcselekményeket követően az érintett ország vezetői részvét táviratok garmadáját kapják.
 
Egyperces néma felállással "adóznak" az elhunytakért a legkülönfélébb sóhivatalokban, álfontos intézmények ülésein.
 
Az áldozatokért, emlékükért, plüssmacik és virágok ezreit hordják hegyekbe a "tett" színhelyén, a mély együttérzés álságos kifejezéseként.
 
"Felelős" vezetők, és közemberek arról fecsegnek, hogy "minket nem lehet megfélemlíteni"...
 
És másnap minden ugyanúgy megy tovább, másnapra mindenki elfelejti a szörnyű halált halt szerencsétlen áldozatokat, másnaptól minden megy ugyanúgy tovább, mintha mi sem történt volna...
 
És másnap sem kerülnek börtönbe azok a kollaboráns európai vezetők, akik mindezen állapotokat előidézték, létrehozták, és a mai napig gerjesztik!
 
terroros kép

2017. November 06. 00:00

Egy nyolcvan évig elhallgatott József Attila vers - Nem! Nem! Soha! - elmondja: Koncz Gábor - VIDEÓ!

                       

kattints a VIDEÓRA és a képekre - érdemes!

http://www.youtube.com/watch?v=jKQJkqNs_qs

2017. November 05. 00:00

Teljes bojkottot hirdetünk tehát az összes Simicska médiumra!

Bojkott!
Kedves Barátaink!
 
Sokan a mai napig nem tudják, ezért minden érdeklődött tájékoztatunk, hogy Orbán Viktor egykori jó barátja, a milliárdossá lett Simicska Lajos, végtelenül megsértődött, és háborút hirdetett a miniszterelnök - és pártja - Fidesz ellen.
 
Az ok, amiért oly bosszús lett Simicska, egyszerű: ugyanis hiába hivatkozott régről datálódott barátságukra, bizonyos előnyök elnyerése érdekében - a miniszterelnök hajthatatlan volt, és azzal utasította el azok biztosítását, hogy a magyar törvények minden magyar állampolgárra egyformán kötelezőek, így még a saját barátjára - Simicskára is.
 
Erre a milliárdos mérhetetlen - és közönséges megnyilvánulásoktól sem mentes - dühében médiaháborút hirdetett a Fidesz, és személy szerint a miniszterelnök ellen.
 
Az érdekeltségi körébe tartozó médiumok "arculatát és irányultságát" átformáltatta, és szó szerint ellenséges-ellenzékivé tette azokat.
 
Ezek felületei hazug módon, és ocsmány fondorlatokkal támadják a kormányzatot, a Fideszt - és egyben támogatják az összes ellenzéki, magyar ellenes, migránssimogató, CEU-imádó, magyar érdekeket maguktól tudatosan távol tartó pártokat, a DK-tól a Jobbikig, a szocialistáktól a Momentumig - meg természetesen az összes kormányt alázó törpepártot.
 
Mindezekért: bojkottot hirdetünk a Simicska-csicska médiumokra.
 
Nem olvassuk a Magyar Nemzetet,, a Heti Választ, a Helyi Választ, nem nézzük a Hír TV-t, nem hallgatjuk a Lánchíd Rádiót, és nem kattintunk ezek internetes kiadásaira - mno.hu, valasz.hu, hirtv.hu, helyivalasz.hu - sem. Nem lájkoljuk, és nem osztjuk meg azokat a Facebook oldalanikon. Rájuk sem kattintunk!
 
Simicska, és tettestársai rafinált módon ezen médiumokat előszeretettel hirdetésként jelenítik meg, tíz-, százmillió forintokat nem sajnálva - nemzeti oldalakat látogató polgárok idővonalán.
 
Ily módon kívánják megtéveszteni őket, hamis hírekkel, álságos hazug kommentárokkal - építve az emberek múltbéli emlékeire - miszerint ezek kormánypárti médiumok voltak 2015 tavaszáig.
 
De ma már a legaljasabb ATV-s és az egykori Népszabadságos szinten támadnak mindent, ami nemzeti - mindent, ami az ország érdeke.
 
Teljes bojkottot hirdetünk tehát az összes Simicska médiumra!
 
Megjegyzés: A Népszava és az Index is Simicska-érdekeltség!
 
Patrióta Európa Mozgalom
 
 

2017. October 20. 00:00

Orbán Viktor olyan vezetőnk, aki hosszú idő után - a realitásokat mindig értékelve, mérlegelve - minden körülmények között, a magyar érdekeket képviselve kormányozza országunkat, nemzetünket.

Húsvétkor
 
 
Orbán Viktor olyan vezetőnk, aki hosszú idő után - a realitásokat mindig értékelve, mérlegelve - minden körülmények között, a magyar érdekeket képviselve kormányozza országunkat, nemzetünket.
 
Józan bölcsességével - kiváló politikai, taktikai érzékét latba vetve - mindent elkövet azért, hogy Magyarország, magyar ország maradhasson - és hogy  saját kicsi unokája se egy muszlim Magyarországban cseperedjen majd fel - kisebbségi keresztény magyarként - mint ahogyan azt George Soros kifundálta neki, kifundálta a jövő magyar generációi ellehetetlenítésére!

 

C:\Users\user\Pictures\képp Orbán Viktor olyan vezetőnk, aki hosszú idő után - a realitásokat mindig értékelve - minden körölmények között, a magyar érdekeket képviselve kormányozza országunkat, nemzetünket.jpg

2017. October 16. 00:00

Hamvas Béla (1897-1968) - író, filozófus, esztéta és könyvtáros Az élet ott, ahol fakad

"Az élet ott, ahol fakad, tiszta, édes gyönyör, amely magában az életben van.
Nem elmenni a forrástól annyi, mint szűziesnek lenni.
Az etruszkok asszonyaik sírkövére virágot faragtak, se nevet, se mást, se kort, se rangot.
Mit mond a sírkő?
Aki itt fekszik, virág volt, élni tudta azt, amit a bölcsek csak gondolni."
 
Hamvas Béla (1897-1968) - író, filozófus, esztéta és könyvtáros

2017. September 29. 00:00

Lackfi János (1971) Arany János (1810-1898)

a fő oldal anyaga:

Arany János, Mátyás anyja című balladája, és annak egy modern változata, Lackfi János tollából - azaz gépéből - két rövid VIDEÓVAL!

Itt kattinthatunk Arany versének videójára - érdemes!
https://www.youtube.com/watch?v=zVEV3mvSTf0

Itt kattinthatunk Lackfi versének videójára - érdemes!
https://www.youtube.com/watch?v=hi3VCXrDzfc

kattints a képekre ott szövegek is olvashatóak!

Arany János, Mátyás anyja című balladája, és annak egy modern változata, Lackfi János tollából - azaz gépéből - két rövid VIDEÓVAL!

Arany János (1810-1898)

Mátyás anyja 

kattints Arany versének videójára - érdemes!

https://www.youtube.com/watch?v=zVEV3mvSTf0

Szilágyi
Örzsébet
Levelét megirta;
Szerelmes
Könnyével
Azt is telesirta.

Fiának
A levél,
Prága városába,
Örömhírt
Viszen a
Szomorú fogságba:

„Gyermekem!
Ne mozdulj
Prága városából;
Kiveszlek,
Kiváltlak
A nehéz rabságból.

„Arannyal,
Ezüsttel
Megfizetek érted;
Szívemen
Hordom én
A te hazatérted.

„Ne mozdulj,
Ne indulj,
Én egyetlen árvám!
Ki lesz az
Én fiam
Ha megejt az ármány?

„Adassék
A levél
Hunyadi Mátyásnak,
Tulajdon
Kezébe,
Senkinek se másnak.”

Fekete
Viaszból
Nyom reá pecsétet;
Könyöklőn
Várnak az
Udvari cselédek.

„Ki viszi
Hamarabb
Levelem Prágába?
Száz arany,
Meg a ló,
Teste fáradsága.”

„Viszem én,
Viszem én,
Hét nap elegendő.”
„Szerelmes
Szivemnek
Hét egész esztendő!”

„Viszem én,
Hozom én
Válaszát három nap.”
„Szerelmes
Szivemnek
Három egész hónap!”

„Istenem,
Istenem,
Mért nem adál szárnyat,
Hogy utól-
Érhetném
Az anyai vágyat!” –

S ahol jön,
Ahol jön
Egy fekete holló;
Hunyadi
Paizsán
Ül ahhoz hasonló.

Lecsapott,
Lecsapott
Fekete szélvészből,
Kikapá
Levelét
Az anyai kézből.

„Hamar a
Madarat!…
El kell venni tőle!”
Szalad a
Sokaság
Nyomba, hogy lelője.

Madarat
Nem egyet,
Százat is meglőnek:
Híre sincs,
Nyoma sincs
A levélvivőnek.

Napestig
Az erdőn
Űzeti hiába:
Éjfelen
Kocognak
Özvegy ablakába.

„Ki kopog?
Mi kopog?
Egy fekete holló!
Nála még
A levél,
Vagy ahhoz hasonló.

Piros a
Pecsétje;
Finom a hajtása:
Oh áldott,
Oh áldott
A keze-irása!” 

Lackfi János (1971)

Afekete router

kattints a Lackfi vers videójára - érdemes!
https://www.youtube.com/watch?v=hi3VCXrDzfc

Szilágyi

Örzsébet

E-mailjét megírta,
Emoti-
Konokkal
Azt is telesírta.

Fiának
Megy a mail
London városába,
Ahol az
Mosogat
Egy setét kocsmába’.

“Gyermekem,
Jól vagy-e
London városában?
Megjött-e
A csomag?
Benne kis kolbász van!

Egyél ám!
Nem fázol?
Van ott meleg holmi?
Inglisül
Beszélsz már?
Tudunk majd szkájpolni?

Kell-e pénz?
Idenézz,
Nem élünk nagy lábon,
De amit
Spórulunk,
Összeguberálom.

Hát az az
Egyetem?
Gyűjtesz a tandíjra?
S az a lány?
Gwendoline…
Olyan, mint egy díva!”

Kattintja
A küldést,
Sürgeti a gépet,
Ám a rend-
Szerhiba
Fel éppen most lépett.

“Apukám,
Levelet
Írtam a gyereknek,
A szöveg
Hova tűnt?
Kihajítom eztet.”

“Letöröm
Derekad,
Ha a gépet bántod!
Egy vagyon,
Aranyom,
Kérjük meg a Márkot!”

“Értem én,
Szomszéd úr,
Hogy a cucc beégett,
Gőzöm sincs,
Mi a baj,
Hívják fel a céget!”

“Vinné el
E-mailem
Bár valami angyal.
Úgy talán
Szót váltok
Az én kisfiammal!”

“Nyugalom,
Asszonyom,
Húzza ki a routert.
Hogy az mi?
Kis doboz,
Szíve attól bútelt.

Ne velem
Visítson,
Nem tehetek róla!
A vonal
Működik,
Mint egy svájci óra.

Keressen,
Keressen
Fekete dobozkát,
Amelyben
A zöld fény
Éjjel is motoszkált.

Routere
Fekete,
Kutasson utána,
Másszon fel,
Nézzen be
Padlásra, kamrába.

És hogyha
Kihúzta,
Vár tíz másodpercet.
Akkor dug-
Ja vissza,
Hátha villog, serceg.”

Keresik,
Kutatják,
Kamrában, padláson!
Szegecselt
Gerinccel
Ki lesz, ki felmásszon?

Megnézik
Végül a
Beépített szekrényt.
A router
Ott gubbaszt
Leszidott gyerekként.

Kihúzzák,
Kapcsolják,
Delejes fény villan,
Az e-mail
Kiröppen,
A mailboxból vígan.

Pár perc sem
Telt belé,
Máris jött a válasz!
Mobilról
Elküldve,
Szívélyes és nyájas!

“Köszi a
Csomagot,
Kéne pénz is némi.”
“Ó, igen,
Jaj, igen,
Így csak ő tud kérni!”

 

2017. September 29. 00:00

Amikor a tanulatlan diktátor hajlamú senkiházi demokráciát oktat a magyaroknak és lengyeleknek - azoknak a nemzeteknek, amelyek "vérükkel szerezték meg" a szabadságukat...

Amikor a tanulatlan diktátor hajlamú senkiházi demokráciát oktat a magyaroknak és lengyeleknek - azoknak a nemzeteknek, amelyek "vérükkel szerezték meg" a szabadságukat...
 
fotómontázs Tiszta szégyen
C:\Users\user\Pictures\képp Amikor a tanulatlan diktátor hajlamú senkiházi demokráciát oktat... fotómontázs Tiszta szégyen.jpg

2017. September 26. 00:00
<< Első< ElőzőKövetkező> Utolsó>>

2. oldal/853