A Magyar konyha ínyencségei – Gesztenyével töltött pulykamelltekercs gyümölcsökkel

A Magyar konyha ínyencségei – Gesztenyével töltött pulykamelltekercs gyümölcsökkel
 
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
őrölt bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 csokor petrezselyem
4 tojás
0,5 dl tej
6-8 dkg zsemlemorzsa
liszt
2 tojás
15 dkg kukoricapehely
olaj
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
2 dl vörösbor
 
Elkészítése:
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
 
A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a két tojással, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon.
 
A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük.
 
Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
 
A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük.
 
Tehetünk mellé ízlés szerinti friss gyümölcsöket is.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. May 03. 00:00

Igaz ez Székelyföldön, és így kell legyen Csonka-Hazában is!

                     

Vásároljunk hazai terméket!

Megbízható, finomabb, ráadásul munkahelyeket őrzünk meg minden vásárlásunkkal! Így cselekszik minden öntudatos, hazáját, s saját érdekeit védő magyar ember!

2019. May 03. 00:00

A magyar konyha ínyencségei - Harcsapaprikás túróscsuszával

                         

 

A magyar konyha ínyencségei - Harcsapaprikás túrós csuszával
 
Hozzávalók :
80 dkg harcsafilé
liszt
1 paprika
1 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
6 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
bors
olaj
őrölt pirospaprika
50 dkg csuszatészta vagy fodros nagy kocka
20 dkg füstölt szalonna
1 kg túró
 
Elkészítés: Aprítsuk finomra a hagymát, fokhagymát kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.
 
A halat nagy alakú kockákra vágjuk, besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a minden oldalán egy kevés olajban. (2 perc)
 
Kivesszük, és egy kis olaj hozzáadásával pörköltalapot készítünk a hagymából, a paradicsomból, a paprikából, és a őrölt pirospaprikából. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsakockákat.
 
Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc). A tésztát főzzük meg.
 
A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. Amikor kész a tészta, a tejföl felével és a túróval összekeverjük, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.
 
A kész csuszát megszórjuk a szalonna pörccel. A halkockákat kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölben elkevert kevés liszttel behabarjuk, borsozzuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (maximum 5 perc).
Forrón tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. May 02. 00:00

Móricz Zsigmond

                                       

Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.

Móricz Zsigmond (1879-1942) - író

2019. May 02. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Bakonyi sertésborda

                   

 

A magyar konyha ínyencségei – Bakonyi sertésborda
 
Hozzávalók:
4 szelet zsírmentes karaj
1/2 kg termesztett csiperke, vagy erdei gomba
1 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
olaj
1 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag petrezselyemzöld
bors
 
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk. A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd tányérra kiszedjük.
 
A visszamaradt olajos pecsenyelébe tesszük a kockára vágott hagymát, világosra dinszteljük, rátesszük a gombát, kicsit pirítjuk, majd megsózzuk, és beletesszük a pirospaprikát.
 
Ezután következik a felszeletelt paradicsom és a paprika. Beletesszük az elősütött hússzeleteket is. Kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt lassú tűzön megpároljuk.
 
Szükség esetén a vizet folyamatosan pótoljuk. A végén szinte teljesen elpárologtatjuk a levét. Kivesszük a hússzeleteket, és és a lábasba öntjük a tejfölben elkevert keményítőt.
 
Borsozzuk ízlés szerint, valamint beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet. Visszatesszük a hússzeleteket, és így együtt átforraljuk az egészet egy pár percig.
 
Galuskával tálaljuk.
 
kattints a képekre – érdemes!

2019. May 01. 00:00

A sport a test útján nyitja meg a lelket

                                     

A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.

Szent-Györgyi Albert (1883-1986) - Nobel-díjas biokémikus

2019. May 01. 00:00

Haza és haladás - Az orbáni politika Márai útmutatását egy pillanatra sem téveszti a szeme elől

                                       

Menj nyugatra. És ne feledd soha, hogy keletről jöttél.

Márai Sándor - (1900-1989) - író

2019. May 01. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Marhahúsleves

A magyar konyha ínyencségei – Marhahúsleves
 
Hozzávalók:
1,5 kg marhalábszár, -szegy vagy -rostélyos
1 kg ritka csont
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db cseresznyepaprika
15 szem bors
sárfrány
1 kg vegyes leveszöldség
20 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem zöldje
1 zöldpaprika
1 paradicsom
 
Elkészítés:
1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrányt teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük.
 
2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára tesszük, felöntjük 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítjük, első habját szitakanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással jó órát óráig főzzük.
 
3. A leveshez adjuk a vegyes zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, majd további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük, közben sózzuk, ha szükséges.
 
4. Enyhén sós (vagy ételízesítős) vízben kifőzzük a finommetéltet, vagy csigatésztát, leszűrjük, rámerünk egy kevés húslevest, melegen tartjuk.
 
5. A húsleves felszínéről leszedjük a zsiradékot. A levest merőkanállal előmelegített tálba szedjük-szűrjük, hozzáadjuk a tésztát.
 
A zöldséget és a húst előmelegített tálra rendezzük, és a levessel együtt vagy utána, tetszés szerinti mártásokkal, gyümölcs szószokkal, tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. April 30. 00:00

A nagy, fegyelmezett nemzeteknek ez az ereje

                                   

A lendület, az akarat, az önbizalom viszi az embert, a gyermeket előre. A nagy, fegyelmezett nemzeteknek ez az ereje."

Teleki Pál (1879-1941) - geográfus, politikus, miniszterelnök

2019. April 30. 00:00

A magyar híres szabadságszeretetéről

                                 

A magyar híres szabadságszeretetéről, nemes és nagylelkű jelleméről, hősi bátorságáról. Vendégszeretetének legendás híre van.

Montesquieu (1669-1755) - francia filozófus és gondolkodó, író

2019. April 30. 00:00
<< Első< ElőzőKövetkező> Utolsó>>

2. oldal/860