A magyar konyha ínyencségei – Magyar töltött paprika

[

A magyar konyha ínyencségei – Magyar töltött paprika
 
Hozzávalók:
8 közepes paprika
1 nagy fej hagyma
2 szál zeller zöldje
50 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka)
1 kávéskanál édes nemes őrölt pirospaprika
35 dkg sűrített paradicsom
2 evőkanál cukor
10 dkg rizs
1 evőkanál étkezési keményítő
bors só
 
Elkészítés: A paprikákat kicsumázzuk, magokat eltávolítjuk. A hagymát finomra vágjuk. A darált húst, a rizzsel, a hagymával, a pirospaprikával egy edénybe tesszük.
 
Ízlés szerint sót és borsot szórunk rá, és alaposan összedolgozzuk. Majd a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
 
A paradicsompürét egy jó liter vízbe tesszük egy lábasba, a zeller zöldjével együtt, majd felforraljuk. Beletesszük a megtöltött paprikákat. Sózzuk, cukrozzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc).
 
Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk.
 
A keményítőt fél deciliter hideg vízben elkeverjük, és beleöntjük a levünkbe. Öt percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk.
 
Tálaláskor petrezselyem zöldjével megszórhatjuk. Sokan tejföllel eszik, ezért az asztalra azt is tehetünk terítéskor.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. June 04. 00:00

Ne románozd!

                    

Kedves Barátaink!
 
Kénytelenek vagyunk újra, meg újra közzétenni ezt az anyagot is, mert kommunista idők nemzetietlen kultúr-, és iskolapolitikájának kártételei még huszonnyolc esztendő eltelte után is ott él a fejekben – sok-sok honfitársunk fejében.
 
Ami a legelszomorítóbb: magukat értelmiségieknek (nagyon okosnak, tájékozottnak) tartó személyek is “simán” lerománozzák, leszlovákozzák saját nemzet testvéreinket.
 
A minap éppen egy orvos barátunk "románozta le" a falujában dolgozó székely munkásokat egy beszélgetés közben (pedig sem nem baloldali, sem nem jobbikos).
 
Mint ahogyan az asztalterítőbe sem töröljük az orrunkat, mert “társadalmi konszenzus” alapján az egyszerűen tahóságnak számítana, fenti jelenséget is minősítsük szégyellnivaló, faragatlan magatartássá, tűrhetetlen megnyilvánulássá, a butaság szinonimájává.
 
Ennek eléréséhez az ismeretterjesztésen, a történelem tanításán túl beszélnünk kell magáról a jelenségről.
 
Éppen ezért arra kérünk mindenkit, osszuk meg ezt az egyszerű kis anyagot – hisz valahogy, valamikor el kell kezdeni ennek a szégyenletes dolognak a felszámolását!
 
Barátsággal: Mészáros László - a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2019. June 04. 00:00

A jövendő teszi széppé az embert Ravasz László

                                     

A jövendő teszi széppé az embert: a sejtett, áhított jövendő, amelyért dolgozni, szenvedni, áldozni kell!

Ravasz László (1882-1975) - református püspök

2019. June 04. 00:00

"A közösségek csak akkor lesznek sikeresek, állnak meg lábukon és maradnak erősek, ha a vallásos, történelmi és nemzeti identitásuk szilárd." - angol szöveg is

A közösségek csak akkor lesznek sikeresek, állnak meg lábukon és maradnak erősek, ha a vallásos, történelmi és nemzeti identitásuk szilárd.
Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke
 

2019. June 03. 00:00

Akik Magyarország kontójára hazárdíroznak!

Akik Magyarország kontójára hazárdíroznak! 
Soha többet állbaloldalt! 
Soros érdekeltségei  pedig takarodjanak a hazánkból! 
 
fotómontázs: Tiszta szégyen oldal
 
fotó C:\Users\user\Pictures\képp Akik Magyarország kontójára hazárdíroznak! Soha többet állbaloldalt! Soros érdekeltségei  pedig takarodjanak a hazánkból! fotómontázs Tiszta szégyen oldal.jpg

2019. June 03. 00:00

Kós Károly Minden szava igaz közel száz év után is! A mi igazságunk: a mi erőnk!

Minden szava igaz közel száz év után is!
A mi igazságunk: a mi erőnk!
 
„Az imádkozás ideje eltelt. És el az átkozódás ideje is. Az álmodozásnak is vége és a sírásnak is. 
 
Aki fél, aki gyáva, aki nem hisz, aki gyenge, az lépjen ki a sorból. Az nekünk bajt csinál, az a mi lábunk elé gáncsot vet, a mi árulónk az. A mi igazságunk: a mi erőnk. 
 
A bátraknak kiáltok hát, a harcolni akaróknak, a kötelességtudóknak, a látni akaróknak, az előrenézőknek.” 
 
Kiáltó szó - 1921 - részlet
 
Kós Károly (1883-1977) - építész, író, grafikus, könyvtervező, szerkesztő, könyvkiadó, tanár, politikus

2019. June 03. 00:00

"Büszke magyar vagyok én, keleten nőtt törzsöke fámnak." Kölcsey Ferenc

Büszke magyar vagyok én, keleten nőtt törzsöke fámnak.
 
Kölcsey Ferenc (1790-1838) - a magyar reformkor első évtizedeinek kiemelkedő személyisége: politikus, történész, filozófus, költő, nyelvész, kritikus és esztétikus

2019. June 03. 00:00

Üzenet Ázsiából a magyarokhoz - Tanpai Rinpoce

Üzenet Ázsiából a magyarokhoz
 
“Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra.
 
Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni.
 
A világ szívcsíkrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújulás már megindult Önöknél!”
 
Tanpai Rinpoce a Fehér Király kolostor vezető lámája - Nepál - magyarországi tartózkodása idején - 2007

2019. June 03. 00:00

A tények több mint 50 év távlatában is de Gaulle tábornokot - Franciaország egykori elnökét igazolják

A tények több mint 50 év távlatában is de Gaulle tábornokot - Franciaország egykori elnökét igazolják
 
Azok, akik az integrációt propagálják, kolibri eszük van, még ha nagy tudósoknak is hiszik magukat.
 
Charles de Gaulle (1890-1970) - francia köztársasági elnök
 
De Gaulle 1962 –ben adta meg Algériának a függetlenséget.
 
Akkori beszédében pontosan felvázolta, hogy Franciaország miért nem tudja és nem is fogja tudni integrálni a muzulmánokat:
 
A beszéd szabad fordítása:
 
„Nagyon jó dolog, hogy léteznek sárga franciák, feketék, vagy barnák. Ez azt bizonyítja, hogy Franciaország nyitott minden faj számára és egy világegyetemes szemlélettel rendelkezik.
 
Viszont mindez csak egy feltétellel lehetséges: hogy ők a lakosság egy csekély hányadát képezzék.
 
Ha ez nem így lenne, azt jelentené, hogy Franciaország már nem lehetne Franciaország.
 
Mindenekelőtt mi egy európai fehér bőrű népcsoport tagjai vagyunk, akiknek gyökerei a görög-latin kultúra alapjaiból erednek és keresztény a vallásunk.
 
Ne gyertek nekem gyermekmesékkel!
Muzulmánok?
Jártatok ott, hogy lássátok őket?
Láttátok őket turbánjaikkal és burnuszaikkal?
Teljesen nyilvánvaló, hogy azok nem franciák!
 
Azok, akik az integrációt propagálják, kolibri eszük van, még ha nagy tudósoknak is hiszik magukat.
 
Próbáljátok integrálni az olajat az ecettel, öntsétek össze egy üvegbe, aztán rázzátok jól össze és mégis egy idő elteltével ismét szétválnak.
 
Az arabok, azok arabok, a franciák pedig franciák.
 
Valóban azt hiszitek, hogy Franciaország népessége magába tudna szívni tízmillió muzulmánt, akik holnap már húsz millióan lesznek és holnapután negyvenen?
 
Ha most megvalósítjuk Algéria Franciaországhoz való integrációját, ha Algéria minden arabja és berbere franciának fog számítani, hogyan fogjuk tudni megakadályozni őket abban, hogy ne jöjjenek a kontinentális Franciaországba, ahol sokkal magasabb az életszínvonal?
 
Szülőfalum mostani neve Colombey - A Két -Templomnál, hamarosan Colombey - A Két -Mecsetnél lenne…”
Mecsetnél lenne…”

2019. June 03. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Pacalpörkölt

                 

A magyar konyha ínyencségei – Pacalpörkölt
 
Hozzávalók:
2 kg tisztított marhapacal
40 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
olaj, vagy ízlés szerinti más zsiradék
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál frissen őrölt kömény
1 teáskanál őrölt majoránna
cseresznyepaprika ízlés szerint
bors
 
Elkészítés:
1. A tisztított pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktába tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Körülbelül két óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben négy órát tartana!)
 
2. Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát. A paprikával együtt apróra vágjuk.
 
3. A kuktából, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk.
 
4. Az olajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megfuttatjuk rajta a köményt, beletesszük a vöröshagymát és a zöldpaprikát. Sózzuk és üvegesre dinszteljük őket.
 
Hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük két deciliternyivel a pacal főzőlevéből. Hozzáadjuk a pacalt, az összezúzott fokhagymát, sózzuk, megszórjuk majoránnával, beletesszük a cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön.
 
Főzés közben rendszeresen kevergetjük, mert leégne. Mikor szükséges öntünk hozzá a pacal főzőlevéből. Ha megpuhult, már nem rágós a pacal, ízlés szerinti mennyiségű borsot tehetünk bele.
 
Petrezselymes burgonyával, és/vagy friss házikenyérrel, valamint savanyúsággal tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. June 03. 00:00
<< Első< ElőzőKövetkező> Utolsó>>

3. oldal/860