Ki is az európai? - Mészáros László

adjuk tovább - aki teheti fordítsa le idegen nyelvekre - osszuk meg!
Ki is az európai?
 
Bizonyosan nem azok, akik a demokrácia, a tolerancia, a másság mágikus kultuszának "éltetőiként", mindent lerombolnak, ami "normális" - és éltetnek mindent, ami "abnormális".
 
Bizonyosan nem azok az "európaiak", akik gyanús gazdasági, katonai, pénzügyi háttérhatalmak helytartóiként kiszolgáltatottá teszik a kontinens nemzeteit - és végső soron közreműködnek azok felszámolásában.
 
A XXI. században az európaiság elsősorban azt jelenti, hogy megvédjük gyökereinket identitásunkat, nemzeteinket - és ezekre alapozva hozzunk létre újabb és újabb nemzeti, egyben európai értékeket!
 
Mi ugyanis nem a bürokraták, a zavaros fejű, "politikusnak nevezett fantáziálók", és nem az európai érdekeket semmibevevő, nagytőkét szolgáló Európai Unióban vagyunk érdekeltek, hanem a szuverén nemzetek Európájának a létrejöttében!
 
Mészáros László - Patrióta Európa Mozgalom - alapítója
 
képp eu kiki
 
fotómontázs: Elég + M. L.

2018. January 28. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Legényfogó leves

A Magyar konyha ínyencségei – Legényfogó leves
 
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
35 dkg vegyes leveszöldség
10 dkg csiperkegomba (vagy erdei gombák)
40 dkg csirkemell
10 dkg zöldborsó
10 dkg csirkemáj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél citrom leve
bors
 
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott leveszöldséget és a gombát. Ezekkel is átpirítjuk.
 
Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Megsózzuk. Felforraljuk és pár percre rá beletesszük a borsót. Mikor már majdnem puhák a zöldségeink, beletesszük az apró kockára vágott húst, majd azt követően a csíkokra vágott májat.
 
Pár perc főzés után borsozzuk ízlés szerint, majd tejszínnel és tejföllel dúsítjuk levesünket. Fél citrom levével pikáns ízt adunk neki.

2018. January 27. 00:00

A háttérhatalom valódi arca

A háttérhatalom valódi arca
 
Amikor a birodalmi Amerika meghatározó figurái és európai helytartói szövetségesi politikáról papolnak, az nem egyéb mint színjáték.
 
Amikor az USA az Európai Unió-val való érdekszövetséget szimulálja, az együttműködést hangsúlyozza, az nem egyéb, mint hazugság!
 
A valóság az, hogy az európai közösséget szét akarja robbantani bármi ároni: hogy ne létezzen másik, valóban befolyásos gazdasági, katonai, politikai nagyhatalom a világpolitikában.
 
Az USA abban érdekelt, hogy megakadályozza Európa alapvető érdekének megvalósítását: az eurázsiai gazdasági szövetség életre hívását Oroszországgal, és Kínával.
 
Az USA ezt több száz éve megakadályozza, ha kell világháborúkkal (lásd XX. század).
 
Ugyanis érdekei ellen való, egy konkurens szövetség, ami befolyásolhatja a világ népeinek manipulálását.
 
Erről szól Európa napjainkban is folyó gyengítése, ellehetetlenítése!
képp juju

2018. January 27. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Vasi pecsenye

A Magyar konyha ínyencségei – Vasi pecsenye
 
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy -karaj - szeletben
bors
fokhagyma
olaj
őrölt fűszerpaprika
liszt
3 tojás
 
Elkészítés:
A húst kicsit kiklopfoljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, finom olíva olajjal gyengén meglocsoljuk. Fél napra a hűtőbe tesszük.
 
Sütés előtt az őrölt paprikát a liszttel összekeverjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket, majd a tojásba a mártjuk, és még egyszer a paprikás lisztbe forgatjuk.
Forró olajban kisütjük.
 
Párolt rizzsel, párolt zöldségekkel, vagy krumplival tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 27. 00:00

Széchenyi István

                                   


"Mióta élek, kimondhatatlan vágy létezik lelkemben, Magyarország kifejtése, a magyar nemzet feldicsőítése él minden csepp véremben…"
 
Széchenyi István (1791-1860) - politikus, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány minisztere
 
A liberális diktatúra az ilyen gondolkodást próbálja tűzzel-vassal kiirtani a "modern ember" fejéből, mert amíg a Széchenyi-féle gondolatokra fogékony társadalmak léteznek Európában, addig nem tudják megvalósítani ördögi tervüket: a nemzeti érzést száműzni a fejekből, és a nemzeteket felszámolni.

2018. January 27. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Erdélyi kapros, salátás fuszulykaleves

A Magyar konyha ínyencségei – Erdélyi kapros, salátás fuszulykaleves
 
Hozzávalók:
0,5 kg tarka fuszulyka (szárazbab)
2 fej saláta
1 csokor kapor
egy jó darab füstölt csülök
25 dkg vöröshagyma
0,5 dl tej
őrölt piros paprika
ecet
bors
 
Már este beáztatjuk a csülköt hideg vízbe, hogy a sótartalmát csökkentsük.
Egy fazékban megfőzzük a csülköt, a vöröshagymával együtt. A főzés idejét megfelezhetjük, ha kuktát használunk hozzá. Amikor a csülök félig megfőtt, beletesszük a megmosott babot, a kaprot, apróra összevágva.
 
Amikor a hús is, a bab is megpuhult a megmosott és apróra tépett salátát is hozzákeverjük
 
Közben egy kis lábasban paprikás rántást készítünk, melyet a tejjel engedünk fel, majd a levesbe keverünk.
A végén utánízesítjük a levest: ha szükséges sózzunk, majd borsozzuk és ecettel savanyítjuk.
 
Kockára vágott újhagymával tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 26. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Zsírban abált (konfitált) kacsacomb párolt körtével és rukkolával

A Magyar konyha ínyencségei – Zsírban abált (konfitált) kacsacomb párolt körtével és rukkolával
 
 (A konfitálás néhány éve igen felkapott, sokat hangoztatott dolog lett a gasztronómiában. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy valami nagyon 21. századi csoda búvik meg a rejtélyes szó mögött, pedig csupán egy több évszázados múltra visszatekintő, az ételek tartósítását, tárolását lehetővé tevő technikáról van szó. 
 
A puccosnak rémlő konfitálás szót a francia nyelvből vettük át, ők igen sok mindent neveznek confit-nek (ejtsd konfi), kezdve a zsírban eltett kacsától a hagymalekvárig. Franciául a lekvár confiture /ejtsd konfitűr/, ami a gyümölcsök lassú, gyenge tűzön főzését jelenti ugyebár. 
 
A folyamat hasonló a húsoknál is: lassan főzzük, lehetőleg zsírban, mi, magyarok, abálásnak hívjuk, ami még nagyanyáink számára élő és hétköznapi konyhai tevékenység volt.) 
 
Hozzávalók: 
8 db kacsacomb 
1,5 l kacsazsír 
2 dl húsalaplé 
frissen őrölt bors 
2 ág rozmaring 
1 fej közepes fokhagyma 
30 dkg vörös hagyma 
só 
6 db körte 
1 dl száraz vörös bor - jó minőségű! 
4 dl víz 
6 evőkanál cukor 
2 csipet fahéj 
4 szem szegfűszeg 
6 szem feke tebors 
25 dkg rukkola 
citrom 
10 dkg kék sajt 
10 dkg dió 
 
Elkészítés: 
A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben. 
 
Ezután egy magas falú hőálló tálba tesszük a combokat, melléhelyezzük a megtisztított fokhagymagerezdeket és a vörös hagymát, ráöntjük az alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 
 
80 fokra előmelegített sütőben 3-4 órán keresztül abáljuk a húst. Akkor kész, ha egy éles, hegyes, vékony pengéjű kés már ellenállás nélkül hatol a húsba, de a csont még nem válik külön. (A sütő ajtaját résnyire támasszuk ki konyharuhával, mert ha túlzottan felmelegszik, a hús kiszárad, szálkássá válik.) 
 
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a borssal, majd beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük. 
 
A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót kicsit megpirítjuk egy serpenyőben, majd durvára törjük. Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kék sajtot, és megszórjuk dióval, majd melléhelyezzük a kacsacombot. 
 
Adhatunk mellé egy kevés krumplipürét is. De tálalhatjuk más zöld-, vagy krumpliköretekkel, illetve párol vörös káposztával is. 
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 25. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Sörben sült csirkecomb

A magyar konyha ínyencségei – Sörben sült csirkecomb
 
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
ételízesítő
őrölt bors
kakukkfű
rozmaring
6 dl sör
 
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat tepsibe helyezzük, sózzuk, beszórjuk ételízesítővel, borssal, kevéske kakukkfűvel ráöntjük a sört. Egy rozmaringágat is teszünk a tepsibe. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe rakjuk.
 
Fél óra után eltávolítjuk a fóliát, és további 20 percig sütjük, majd megfordítjuk a combokat, és további 20 perc alatt a másik oldalát is ropogósra sütjük.
 
Tehetünk mellé krumplit, sütőtököt, édesburgonyát, paradicsomot, répát, almát, akkor a köret is elkészül egy füst alatt, de tálalhatjuk krumplipürével is.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 24. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Lepcsánka, macok, tócsni

                         

A magyar konyha ínyencségei – Lepcsánka, macok, tócsni...
 
Hozzávalók:
1 kg burgonya megpucolva, lereszelve (nagyon megfelelő úgy is , ha húsdarálón ledaráljuk)
liszt, amennyit felvesz (a krumpli fajtától függően)
őrölt fekete bors
3 gerezd fokhagyma összezúzva esetleg vöröshagyma
olaj a sütéshez
 
Elkészítés: Mindhárom variáció tulajdonképpen ugyanaz, csak a fűszerekben és a sütés módjában van minimális eltérés. Az eltérés kicsinysége ellenére mégis teljesen más ízt kapunk.
 
Az alap az, hogy pucolt burgonyát ledarálunk húsdarálón, vagy leszereljük, és lisztet keverünk hozzá, sózás után.
 
Lepcsánka:
Kell hozzá só, bors, minimális tört fokhagyma. Kevés zsiradékon sütjük palacsintasütőben. A kisütött palacsintákat fogyaszthatjuk csak úgy magában, vagy fokhagymás tejföllel, illetve reszelt sajttal.
 
Macok: Ugyanígy készül, csak fokhagyma nélkül, és zsírozott tepsiben terítjük el és sütjük pirosra.
 
Tócsni: A lepcsánkával megegyező a tésztája, de bő zsiradékban sütjük, nagyméretű kanállal szaggatva. Szaggatáskor a zsiradékban szétnyomjuk a kanállal.
 
Megjegyzés: Mindegyik variációban keverhetünk hozzá, apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát is.
 
kattints a képekre - érdemes!
 
 
 

2018. January 23. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Sertésborda Budapest módra

A Magyar konyha ínyencségei – Sertésborda Budapest módra
 
Hozzávalók: 
8 kisebb szelet karaj csont nélkül 
20 dkg csirkemáj 
40 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 
10 dkg húsos füstölt szalonna 
20 dkg vöröshagyma 
2 db tv paprika 
2 db paradicsom 
extra szűz olíva olaj 
őrölt fekete bors 
őrölt köménymag 
1 teáskanál pirospaprika 
só 
 
Elkészítés: 
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és kevés olajon pirosra sütjük. 
 
A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. 
 
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk,borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. 
 
Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk. Amikor majdnem készen van, beletesszük a csirkemájat, és gyorsan átpároljuk azzal is. Csak pár perc az egész, annyi hogy a májat megvágva ne legyen véres a közepe. 
 
Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet, illetve sült krumplit adunk hozzá köretnek. 
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 22. 00:00
<< Első< ElőzőKövetkező> Utolsó>>

3. oldal/855